Koka eftersylt

20.01.2024

När man kokar saft eller gör orörd 7-dagars saft får man väldigt mycket bär över. Man brukar sila bort bären för att sedan slänga dem. MEN! I ett självhushåll är det väldigt bra att kunna ta vara på sin skörd och sin mat man har. Det gäller hela vägen och att man försöker undvika att slänga något.

I år har det verkligen exploderat med svamp, bär och frukt. Folk drunknar i bland annat äpplen. Perfekt då att ta tillvara på dina äpplen eller ta emot skänkes-äpplen. Det finns olika sätt att ta tillvara äpplen på, allt ifrån att torka äppelringar till att koka eget äppelmos. I detta recept får du ta del av mitt superenkla äppelmos helt...

Att göra sin alldeles egna saft är magiskt gott. Det finns ingen köpesaft som är så god sin din egna, jag lovar. Det finns olika sätt att göra saft på. Min personliga favorit är att röra ihop rårörd saft som sedan får stå till sig i sju dagar innan saften silas och hälls upp på rengjorda flaskor.

Koka egen sylt

25.07.2023

Att koka sin alldeles egna sylt är något speciellt. Det är ren lyx att få kalla den härligt goda sylten för sin egna. "Detta, den har jag gjort". Det finns olika sätt att koka sylt på. Det finns recept som kräver lång koktid till att bara röra ihop sylten. Den allra snabbaste, enklaste men också väldigt goda sylten gör du med ...