Här delar jag med mig av olika mallar som kan vara bra att ha när du odlar och påtar i trädgården. Mallarna är helt gratis. Du behöver bara skriva in din epost så kommer mallen till dig. När du laddar ner gratis-material från Rödjans lilla Gröna signar du automatiskt upp dig på veckans lilla mail. Då får du utöver ditt gratis-material ett mail till din inkorg varje måndag kl. 20.00 med enkla & konkreta trädgårdstips att göra i din odling oavsett årstid.

Kontakta mig gärna via kontakt@rodjanslillagrona.se om du har frågor eller om du har önskningar på andra typer av mallar inom området odling och trädgård. 


5 sätt att göra eget näringsvatten

Visste du att näringen i påsejord räcker ca 4 veckor, lika så för den näringen du grävde ner i våras innan direktsått och utplantering. Sedan behöver du fylla på med ny näring. Då är näringsvatten det absolut enklaste och smidigare sättet att tillföra ny näring i din odling. Denna gratis-mall ger dig fem sätt att göra ditt egna ekologiska näringsvatten. Du kommer få en PDF-fil som du enkelt laddar ner för utskrift eller alltid har med dig i mobilen. 
Kolla skräpposten om inget mail kommer till inkorgen.

Sålista för förodling

Behöver du en sålista för att enkelt hålla reda på din förodla? Denna sålista är en mall där du själv enkelt skriver i sådatum, omplantering och möjlighet till egna notering. Du kommer få PDF-fil som du enkelt skriver ut. Du får med både en stor och liten sålista för blommor och grönsaker i din nedladdning.
Kolla skräpposten om inget mail kommer till inkorgen.

Såkalender för hela året!

Behöver du en såkalender för att enkelt hålla reda på din sådd? Denna såkalender är en mall där du själv enkelt skriver i månad för månad vad du sått eller om du vill skriva upp planerade sådder och sedan enkelt bocka av när du satt fröna. 

Få tillgång till en canva-post och din alldeles egna såkalender för hela året. Kolla skräpposten om inget mail kommer till inkorgen.

Checklista för trädgården! 

En enkelt checklista för dina trädgårdsbestyr. Skriv upp månad för månad som behöver göras ute i trädgården. Allt ifrån små enkla trädgårdsfix tills när det bör vara dags att skörda morötterna. Spara gärna din checklista till nästkommande år så har du en grund för vad du behöver göra i trädgården. 

Få tillgång till en canva-post och din alldeles egna checklista för hela året. Kolla skräpposten om inget mail kommer till inkorgen.


Din gratis-guide till höstsådd

Vill du underlätta för dig under våren? Vill du redan nu bocka av flera av vårens sådder? Då är detta gratis-guiden för dig! Här får du tips på vilka grönsaker och blommor du kan så nu på hösten. Dessutom får du steg för steg hur du gör vid höstsådd. 

Få tillgång till en canva-post och din gratis-guide för höstsådd. 
Kolla skräpposten om inget mail kommer till inkorgen.

Årshjul för hela året!

Enligt mig börjar odlingsåret med höst. Det är då vi lägger grunden för det nya odlingsåret. På vintern arbetar vi vidare utifrån den planen. På våren ser vi resultatet av vårt tidiga arbete och på sommaren njuter vi av det. Och så rullar hjulet på år efter år efter år..

Få tillgång till en canva-post och ditt alldeles egna årshjul för hela året. Kolla skräpposten om inget mail kommer till inkorgen.